Onder Stephanie's Paraplu
uw kind zijn/haar tweede thuis
De opvang


Een tweede huis voor uw kind. Als u nu besluit om halve of hele dagen aan het werk te gaan, is het belangrijk dat u voor uw kind een vertrouwde en vooral liefdevolle opvang uit kunt kiezen. Ik begrijp heel goed, dat de stap van het veilige thuisfront naar een ‘vreemde” in het begin even wennen is. Vandaar dat ik ervoor wil zorgen, dat uw kind zich vanaf de eerste dag bij mij thuis voelt.

hoe handel ik als gastouder?

Ik kan flexibel zijn waarneer ik dat wil en waar dat nodig is. Net dat beetje extra persoonlijke aandacht en service die je als ouder en als kind gewoon nodig hebt!!  Flexibel kan ik zijn door stel dat jullie in de file komen  te staan staan? Is er geen stress jullie kindje(s) draaien mee binnen ons gezin. En zullen hun ritme gewoon krijgen. Avondeten? Geen probleem. Bijna alles is in goed overleg gewoon mogelijk. En dat is wat ik wil bieden. Ik wil het verlengde zijn van jullie gezin, jullie opvoeding. En ik draag die verantwoording met de serieusheid die het verdiend en de liefde daarvoor. Waar ik kan probeer ik met de kinderen naar buiten te gaan en leuke dingen te doen! Ik ben heel duidelijk in mijn opvoeding nee is nee. Ik waarschuw niet continue maar na 3 keer waarschuwen moeten beiden even afkoelen dus ga je er maar even over na denken op de gang. Dit werkt rustgevend voor beide partijen. Plus dat het kind vaak inziet "ze meende het" ik zit fout. Natuurlijk word mijn nee ook wel is ja. En ik ben dol op gekke dingen met de kinderen, lekker dansen, springen en gek doen. Ik voed jullie kind op als of het mijn eigen zou zijn alleen dan professioneler en ben ik net dat beetje verlenging van jullie opvoeding. Ook benader ik het kind zo positief mogelijk en probeer ik door middel van complimenten samen verder te gaan.

Dagindeling:

- 06:30-09:00 mogelijkheid tot ontbijten en ieder kind doet zijn/haar ding.
- 09:00 samen maken we KiKi wakker of lezen we een verhaaltje voor uit het thema van KiKi
- 09:15 Fruit eten en lekker drinken
- 09:30-11:00 kinderen die het nodig hebben slapen, Met de andere kinderen vrij spel of een activiteit.
- 11:00 samen lekker spelen binnen of buiten.
- 11:30-12:30 Warm eten.
- 12:30-15:00 Kinderen die het nodig hebben slapen en anderen spelen even zelf of kijken lekker tv
- 15:00-15:30 koekje eten en lekker drinken
- 15:30-17:30 een activiteit, binnenspelen of lekker buitenspelen.
- 17:30 brood eten.

Dit is hoe een dagindeling globaal verloopt het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat de kinderen willen, hoe hun humeur is en wat de leeftijden zijn.

Ook maken we als dit kan samen uitstapjes: even naar de supermarkt, de stad, de kinderboerderij of een dagje weg.